FANDOM


820px-Ajdabiya

Ajdabiya

&nbsp

Ajdabiya is een stad in het oosten van Libië. Het is de hoofdstad van het district Al Wahat in de oosterse regio Cyrenaica. Ajdabiya viel in februari 2011 in handen van de Libische rebellen en werd vrij snel frontgebied tegen de oprukkende troepen van Muammar Ghadaffi. Na het Eerste Rebellenoffensief werd Ajdabiya het toneel van bittere gevechten tussen het Vrije Libische Leger en eenheden loyaal aan Ghadaffi (zie: Slag om Ajdabiya). De rebellen wisten bij Ajdabiya de opmars van de troepen van Ghadaffi te stuiten en begonnen aan een nieuw offensief (zie: Tweede Rebellenoffensief). Echter, ook dit offensief werd teruggedrongen. Momenteel ligt de frontlinie 40 KM buiten Ajdabiya, maar sporadisch komt de stad nog steeds onder raketvuur van Ghadaffi.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.